Αρχείο δημοσιεύσεων

Τροποποίηση του Άρθρου 9 του Κανονισμού Σεμιναρίων Διαιτησίας και Προαγωγών

Τίθεται σε ισχύ από σήμερα 10/10/2022 το τροποποιημένο Άρθρο 9 του εν λόγω Κανονισμού. Μπορείτε να δείτε τις αλλαγές στον πίνακα που ακολουθεί:

Νέο Άρθρο Παλαιό Άρθρο
ΑΡΘΡΟ 9ο

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

9.1 Στα σεμινάρια Διαιτησίας διδάσκουν Καθηγητές Διαιτησίας.

9.2 Για την ανάδειξη νέων Καθηγητών Διαιτησίας απαιτούνται οι παρακάτω ελάχιστες προϋποθέσεις:

α) Οι υποψήφιοι Καθηγητές Διαιτησίας πρέπει να είναι μόνο Διεθνείς Διαιτητές (I.A.)

β) Να έχουν διδάξει σε τέσσερα (4) Σεμινάρια Διαιτησίας ως Βοηθοί Καθηγητές Διαιτησίας, με δύο (2) διαφορετικούς Εισηγητές και μέχρι τρία (3) σεμινάρια με τον ίδιο Εισηγητή, συνολικά τρία (3) επιλεγμένα θέματα από την Κ.Ε.Δ., (π.χ. διαγράμματα, ερμηνεία κανονισμών, κληρώσεις) από την εκάστοτε ισχύουσα Διδακτέα Ύλη σεμιναρίων της Κ.Ε.Δ.

γ) Να καταθέτουν το οπτικοακουστικό υλικό στην Κ.Ε.Δ. από το θέμα που θα έχουν διδάξει κάθε σεμινάριο το οποίο στη συνέχεια θα αξιολογείται.

9.3 Ενεργοί Καθηγητές Διαιτησίας θεωρούνται όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Να έχουν διδάξει ως κύριοι Καθηγητές Διαιτησίας σε ένα (1) τουλάχιστον Σεμινάριο Διαιτησίας (συμπεριλαμβάνονται τα Σεμινάρια Διαιτησίας της FIDE όπου σε αυτά μπορεί να είναι και Βοηθός) τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια.

β) Να έχουν ερμηνεύσει, επεξεργασθεί και δημοσιεύσει μέρος της διδακτέας ύλης των Σεμιναρίων Διαιτησίας της Κ.Ε.Δ.

γ) Οι ανενεργοί Καθηγητές διαιτησίας έχουν δικαίωμα να ενεργοποιήσουν εκ νέου τον τίτλο τους διδάσκοντας ως Βοηθοί Εισηγητές σε ένα (1) σεμινάριο συνολικά τρία (3) επιλεγμένα θέματα (π.χ. διαγράμματα, ερμηνεία κανονισμών, κληρώσεις) από την εκάστοτε ισχύουσα Διδακτέα Ύλη σεμιναρίων της Κ.Ε.Δ.

9.4 Οι Καθηγητές Διαιτησίας ορίζονται από το επιφορτισμένο με την έγκριση σεμιναρίων μέλος της ΚΕΔ σε συνεννόηση με τους συνδιοργανωτές, μετά από γραπτό τους αίτημα.

9.5 Ένα σεμινάριο διαιτησίας για να θεωρηθεί έγκυρο θα πρέπει υποχρεωτικά ο Καθηγητής Διαιτησίας:

α) να υποβάλει ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της ΚΕΔ την έκθεση του Σεμιναρίου η οποία θα συμπεριλαμβάνει και έκθεση αξιολόγησης του τυχόν βοηθού Καθηγητή Διαιτησίας. Χωρίς την έκθεση αξιολόγησης το Σεμινάριο Διαιτησίας δεν θα υπολογίζεται για την ανάδειξη νέων Καθηγητών Διαιτησίας σύμφωνα με το 9.2.β και

β) να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες υποψήφιους διαιτητές να υποβάλλουν την ανώνυμη ηλεκτρονική έκθεση ή έντυπη (αν η ηλεκτρονική δε είναι διαθέσιμη για λόγους ανωτέρας βίας π.χ. έλλειψη δικτύου στην περιοχή) έκθεση αξιολόγησης του τουρνουά. Η έκθεση αξιολόγησης αν υπάρχει Βοηθός Καθηγητή Διαιτησίας θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά και αξιολόγηση του Βοηθού. Σε περίπτωση που οι υποβληθείσες αξιολογήσεις του Βοηθού είναι λιγότερες του 30 % των συμμετεχόντων υποψηφίων τότε το Σεμινάριο Διαιτησίας δεν θα υπολογίζεται για την ανάδειξη νέων Καθηγητών Διαιτησίας σύμφωνα με το 9.2.β.

9.6 Οι Καθηγητές Διαιτησίας αποζημιώνονται σύμφωνα με την καθορισμένη από την Ε.Σ.Ο. αποζημίωση για Διεθνείς Διαιτητές. Ένα Σεμινάριο Διαιτησίας αντιστοιχεί σε ένα (1) τουρνουά εννιά (9) γύρων. Επιπλέον της αποζημίωσης ως εισηγητές οι Καθηγητές Διαιτησίας δικαιούνται έξοδα μετακίνησης, διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης τα οποία υπολογίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τις μετακινήσεις των μελών του ΔΣ της ΕΣΟ.

9.7 Η αποζημίωση των Καθηγητών Διαιτησίας εξασφαλίζεται από τον διοργανωτή.

ΑΡΘΡΟ 9ο

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

9.1 Στα σεμινάρια Διαιτησίας διδάσκουν Καθηγητές Διαιτησίας.

9.2 Για την ανάδειξη νέων Καθηγητών Διαιτησίας απαιτούνται οι παρακάτω ελάχιστες  προϋποθέσεις:

α) Οι υποψήφιοι Καθηγητές Διαιτησίας πρέπει να είναι Διεθνείς Διαιτητές (I.A. ή τουλάχιστον  F.A.)

β) να έχουν διδάξει σε τέσσερα (4) Σεμινάρια Διαιτησίας ως Βοηθοί Καθηγητές Διαιτησίας, ένα τουλάχιστον θέμα επιλεγμένο από την Κ.Ε.Δ., από την εκάστοτε ισχύουσα Διδακτέα Ύλη σεμιναρίων της Κ.Ε.Δ.

9.3 Ενεργοί Καθηγητές Διαιτησίας θεωρούνται όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Να έχουν διδάξει ως κύριοι Καθηγητές Διαιτησίας σε ένα τουλάχιστον Σεμινάριο Διαιτησίας τα τελευταία τρία χρόνια.

β) Να έχουν επεξεργασθεί και δημοσιεύσει μέρος της διδακτέας ύλης Σεμιναρίων Διαιτησίας της Κ.Ε.Δ.

9.4 Οι Καθηγητές Διαιτησίας ορίζονται από τον Τομεάρχη Σεμιναρίων σε συνεννόηση με τους συνδιοργανωτές.

9.5 Οι Καθηγητές Διαιτησίας σε οποιοδήποτε σεμινάριο αποζημιώνονται με την καθορισμένη από την Ε.Σ.Ο. αποζημίωση για διεθνείς διαιτητές σε τουρνουά 9 γύρων.

9.6 Η αποζημίωση των Καθηγητών Διαιτησίας εξασφαλίζεται από τους συνδιοργανωτές.