Αρχείο δημοσιεύσεων

Πειθαρχικές Ποινές Διαιτητών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ                                                                      

Θεσσαλονίκη:  26.04.2012

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Θέμα: Πειθαρχικές Ποινές Διαιτητών

Η Κ.Ε.Δ. στην τηλεσυνεδρίαση της 26/04/2012, εξέτασε και πήρε τις εξής αποφάσεις για τα αντίστοιχα πειθαρχικά παραπτώματα των κάτωθι αναφερόμενων διαιτητών. Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό ότι οι διαιτητές που υπέπεσαν στα παρακάτω παραπτώματα δεν ήσαν υπότροποι και ως εκ τούτου δεν εξαντλήθηκε και το μέγιστο των ποινών.

Α) Η Κ.Ε.Δ. αφού μελέτησε την καταγγελία του κ. Βλαχόπουλου για εσκεμμένη αλλοίωση κληρώσεων από την διαιτήτρια ΓΚ κ. Μαρίας Μπαϊρακτάρη, και αφού παρέλαβε  το πόρισμα από την ΤΕΔ ΕΣΣΝΑ η οποία επιλήφθηκε της διερεύνησης της υπόθεσης και διαπιστώνει ενδεχόμενο δόλο, αποφασίζει την 12μηνη αναστολή  από τα διαιτητικά καθήκοντα της συγκεκριμένης διαιτήτριας σύμφωνα με το άρθρο 12.3ζ του Κ.Δ. της Ε.Σ.Ο. σε πάσης φύσεως σκακιστικούς αγώνες οι οποίοι τελούν υπό την έγκριση της ΕΣΟ ή των επί μέρους Ενώσεων & Τοπικών Επιτροπών , με έναρξη της ποινής την 26η Απριλίου 2012 και λήξη την 26η Απριλίου 2013.

Β) Η Κ.Ε.Δ. αφού εξέτασε την καταγγελία της ΕΣΣΠ , την απολογία του διαιτητή ΑΚ Κωνσταντίνου Μπούνια , και το σχετικό έγγραφο της ΤΕΔ ΕΣΣΠ με ημερομηνία 8/3/2012 ότι είχε ενημερωθεί μόνον προφορικώς  για την πρόθεση διεξαγωγής κάποιων τουρνουά , αποφασίζει την 6μηνη αναστολή από τα διαιτητικά του καθήκοντα σε πάσης φύσεως σκακιστικούς αγώνες οι οποίοι τελούν υπό την έγκριση της ΕΣΟ ή των επί μέρους Ενώσεων & Τοπικών Επιτροπών, του διαιτητή κ. Κων/νου Μπούνια , σύμφωνα με το άρθρο 12.3 α του Κ.Δ. της Ε.Σ.Ο. για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του, με έναρξη της ποινής την 26η Απριλίου 2012 και λήξη την 26η Οκτωβρίου 2012.

Γ) Η Κ.Ε.Δ. επιβάλλει 3μηνη αναστολή από τα διαιτητικά του καθήκοντα σε πάσης φύσεως σκακιστικούς αγώνες οι οποίοι τελούν υπό την έγκριση της ΕΣΟ ή των επί μέρους Ενώσεων & Τοπικών Επιτροπών, στον διαιτητή ΑΚ κ. Γεώργιο Γεωργόπουλο σύμφωνα με το άρθρο 12.3θ του Κ.Δ. της Ε.Σ.Ο. για απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά προς τα μέλη της Κ.Ε.Δ. , με αναδρομική ισχύ από την 4η Απριλίου 2012 και λήξη την 4η Ιουλίου 2012.

    Ο  Πρόεδρος                                                                                                    Ο  Γενικός  Γραμματέας

 

Παύλος  Αναστασιάδης                                                                                       Ιωάννης  Μήτρου