ΑΡΧΗ               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ         ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ          ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ         ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ                    ΒΙΝΤΕΟ
ΑΤΟΜΙΚΑ
ΟΜΑΔΙΚΑ
ΑΝΟΙΚΤΟ
ΧΟΡΗΓΟΙ

23ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2011)

9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (2011)

16-18 Απριλίου 2011  -  Eretria Village Resort & Conference Center - Ερέτρια
Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας
κ. Θανάση Μπουραντά
 
Καλωσορίζουμε στην Εύβοια τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα, που συνδιοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς".
Το Σκάκι είναι ένα σοφά δομημένο παιχνίδι, που απαιτεί ικανότητα πρόβλεψης και συνδυαστικής σκέψης, αλλά και μεγάλα αποθέματα υπομονής, αντίληψης, πειθαρχίας, διαίσθησης και θάρρους.
Είναι άθλημα, στο οποίο το αποτέλεσμα εξαρτάται στο ακέραιο από τις φυσικές και νοητικές ικανότητες των παικτών και όχι από την τύχη ή τις περιβόητες "ουσίες", που αμαυρώνουν την αθλητική ιδέα.
Είναι, όμως παράλληλα και ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό εργαλείο, που βοηθά στη διάπλαση του χαρακτήρα, την ανάπτυξη της σκέψης και την μεθοδικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια το σκάκι στην Ελλάδα γνωρίζει μεγάλη άνθιση ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες.
Η διοργάνωση αυτή δεν υπηρετεί μόνο την Εκπαίδευση και τον Αθλητισμό. Αποτελεί επίσης κορυφαία εκδήλωση Πολιτισμού, καθώς δίνει την ευκαιρία να συγκεντρωθούν Μαθητές, Δάσκαλοι και Γονείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους και να συσφίξουν τις σχέσεις τους.
Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας βλέπει στην Διοργάνωση αυτή τη συνέχεια τα παράδοσης που δημιουργείται στην περιοχή με την φιλοξενία κορυφαίων σκακιστικών εκδηλώσεων, όπως το Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων του 2008, το Διεθνές τουρνουά "Ακρόπολις 2009" και το Διεθνές τουρνουά "Negroponte 2010". Στηρίζουμε έμπρακτα αυτή την δραστηριότητα και ευχόμαστε να μείνετε όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις.


Θανάσης Μπουραντάς
Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας