ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 2011

4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ. ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

Αριθ. Πρωτ. 90074/17-11-2011

 

4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

1. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η ΕΣΟ προκηρύσσει την τελική φάση του 4ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων για το 2011 που θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο ΑΛΚΥΟΝ στο Βραχάτι Κορινθίας από 16 έως 18 Δεκεμβρίου 2011.

 

Τους αγώνες συν-διοργανώνουν ο Δήμος Βέλου – Βόχας, η ΣΑΚ «Αργονάυτης», η ΠΣ Περιστερίου και η ΕΣΟ.

 

2. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελής. Αναλυτικά:

–          1η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένος από 1/1/1995 και μετά),

–          2η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 14 ετών – γεννημένος από 1/1/1997 και μετά),

–          3η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένος από 1/1/1999 και μετά),

–          4η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 10 ετών – γεννημένος από 1/1/2001 και μετά),

–          5η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία κορασίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένη από 1/1/1995 και μετά) και

–          6η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένη από 1/1/1999 και μετά).

 

Επιτρέπεται η συμμετοχή 1 κοινοτικού σκακιστή-στριας με την προϋπόθεση ότι κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Για την πιστοποίηση του μόνιμου της κατοικίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης (μηνός) ελληνικού σχολείου/σχολής ή ξένου σχολείου που εδρεύει στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν είναι μαθητής-τρια τότε θα πρέπει να προσκομίζεται αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων για το προηγούμενο οικονομικού έτος. Η δήλωση του κοινοτικού θα πρέπει να έχει γίνει πριν την έναρξη των περιφερειακών πρωταθλημάτων των Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών και σύμφωνα με τις αντίστοιχες προκηρύξεις. 

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση των κοινοτικών είναι δεσμευτική για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ισχύει για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις. Σωματεία που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει κοινοτικούς σκακιστές δεν μπορούν να τους αλλάξουν.

 

Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο  Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο, το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

 

3. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες στην τελική φάση θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).

Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις (άρθρο 9.1 FIDE Laws of Chess).

 

 

 

4. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η ισοπαλία με 1 βαθμό, και η ήττα με 0 βαθμούς. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με  αφαίρεση ενός βαθμού (-1). Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα  χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 2 βαθμούς (σύνολο πόντων 5,5-0).

 

5. ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ανάλογα με το σύστημα των αγώνων για την τελική κατάταξη χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

Για ελβετικό:

1. Βαθμοί

2. Το άθροισμα Sonneborn – Berger που υπολογίζεται ως εξής: οι βαθμοί κάθε αντίπαλου, εξαιρούμενου του αντίπαλου που συγκέντρωσε τους λιγότερους, πολλαπλασιασμένοι επί τον αριθμό των πόντων (σκορ σκακιέρων) που σημείωσε η ομάδα ενάντια στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Για τον υπολογισμό του αθροίσματος Sonneborn – Berger το «bye» και η νίκη χωρίς αγώνα υπολογίζεται ως ισοπαλία της ομάδας με έναν «εικονικό αντίπαλο» (“virtualopponent” FIDEHBD.02.14). Στην έναρξη του συγκεκριμένου γύρου ο «εικονικός αντίπαλος» έχει τους ίδιους βαθμούς και πόντους με την ομάδα. Στη συνέχεια προστίθεται το αποτέλεσμα του αγώνα (1 βαθμός και 6 πόντοι για νίκη α.α., 1 βαθμός και 3 πόντοι για το bye και 0 βαθμοί και 0 πόντοι για ήττα α.α.) και για κάθε επόμενο γύρο προστίθεται 1 βαθμός και 3 πόντοι.

3. Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων.

4. Άθροισμα των βαθμών όλων των αντιπάλων εξαιρουμένου του αντίπαλου με τους λιγότερους βαθμούς.

5. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων

6. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων που η ομάδα νίκησε, συν το μισό των πόντων των αντιπάλων με τους οποίους η ομάδα έκανε ισοπαλία

7. Άθροισμα των πόντων των αντιπάλων, μείον του μεγαλύτερου και του μικρότερου αριθμού.

Σε όλες τις περιπτώσεις κερδίζει το μεγαλύτερο σύνολο.
Στη βαθμολογία η ομάδα που παίρνει το “ΒΥΕ” (περίπτωση μονού αριθμού ομάδων) παίρνει 1 βαθμό και 3½ πόντους.

Διευκρινίζεται ότι, ή ποινή της αφαίρεσης 1 βαθμού για την ομάδα που χάνει χωρίς αγώνα (α.α.), εφαρμόζεται στην τελική-συνολική βαθμολογία και δεν επηρεάζει την κλήρωση των ομάδων.

 

Για κυκλικό σύστημα (πουλ)

  1. Βαθμοί
  2. Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων
  3. Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες.
  4. Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας, της 3ης σκακιέρας, κ.ο.κ..
  5. Αν και μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων έχουμε ξανά ισοβαθμία στην 1η θέση τότε θα γίνει τουρνουά αγώνων νοκ άουτ «ξαφνικού θανάτου» (sudden death game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής

Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 6 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 5 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 4 κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

 

6. ΑΝΑΒΟΛΕΣ

Αναβολές κατά αρχήν δεν χορηγούνται, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων για τις οποίες αποφασίζει η διεύθυνση των αγώνων.

 

7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Η τελική φάση θα διεξαχθεί με ελβετικό 5 γύρων (σύστημα σκακιστικής ολυμπιάδας) με συμμετοχή 14 ομάδων.

Οι ομάδες που μετέχουν στην τελική φάση θα πρέπει να στείλουν στη γραμματεία της ΕΣΟ (με FAX η e-mail) μέχρι την Δευτέρα 12/12/2011 και ώρα 12:00 τη βασική σύνθεσή τους.  Η βασική σύνθεση μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι 10 σκακιστές ή σκακίστριες. Αθλητής-τρια που δεν έχει δηλωθεί στη βασική σύνθεση δεν μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Στη δήλωση της βασικής σύνθεσης θα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός μητρώου (ΕΣΟ και FIDE), ο διεθνής βαθμός αξιολόγησης (Νοέμβριος 2011) ή ο εθνικός (Ιούλιος 2011) αν δεν υπάρχει διεθνής, καθώς και η ημερομηνία γέννησης των σκακιστών-στριων.

Η αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει με βάση τον μέσο όρο των 6 μεγαλύτερων διεθνών ΕΛΟ (ή των εθνικών όπου δεν υπάρχει διεθνές) ανά κατηγορία σκακιέρας όπως θα δηλωθούν στη βασική σύνθεση. Το χρώμα (ΛΕΥΚΑ ή ΜΑΥΡΑ) της 1ης ομάδας στον 1ο γύρο θα καθορισθεί με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την οριστικοποίηση της αρχικής σειράς κατάταξης.

Σε περίπτωση που τελικά συμμετάσχουν 5 ή 6 ομάδες θα χρησιμοποιηθεί σύστημα πουλ μονών συναντήσεων.

 

8. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στην τελική φάση έχουν δικαίωμα συμμετοχής, με βάση την αρχική προκήρυξη των αγώνων (αριθ.πρωτ. 89396/14-09-2011) και την ολοκλήρωση των περιφερειακών πρωταθλημάτων οι κάτωθι ομάδες:

 

  1. ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ                    (ΕΣΣΝΑ)
  2. ΕΟΑΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ           (ΕΣΣΝΑ)
  3. ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΟΣ                                   (ΕΣΣΝΑ)
  4. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ                     (ΕΣΣΘΧ)
  5. 2η ΟΜΑΔΑ                               (ΕΣΣΘΧ)
  6. ΟΦΣ ΚΑΒΑΛΑΣ                      (ΕΣΣΑΜΘ)
  7. ΣΑ ΧΑΝΙΩΝ                            (ΕΣΣΚ)
  8. ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ                      (ΕΣΣΚΕΔΥΜ)
  9. ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ                            (ΕΣΣΠ)
  10. ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ                   (ΕΣΣΠΕΠ)
  11. ΣΠΖ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                      (ΤΕΣΣΔΕ)
  12. ΣΟ ΡΟΔΟΥ                               (ΤΕΣΣΑΙΓ)
  13. ΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                                    (ΤΕΣΣΑΣ)
  14. ΣΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ          αναπλήρωση (ΤΕΣΣΘ)

 

Τα προαναφερόμενα σωματεία θα πρέπει να επιβεβαιώσουν γραπτώς (με αποστολή fax ή email στην ΕΣΟ), μέσω των Ενώσεων ή των Τοπικών Επιτροπών που ανήκουν, τη συμμετοχή τους στην τελική φάση μέχρι την Δευτέρα 21-11-2011.

 

Τα σωματεία που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή θα αναπληρωθούν ως εξής: πρώτα από την ίδια την ένωση / τ. επιτροπή και ανάλογα με το αριθμό των προκρίσεων (3, 2 ή 1) όπως προβλέπονται παραπάνω. Αν χρειαστεί η αναπλήρωση συνεχίζεται: πρώτα από το συν-διοργανωτή (σε συμφωνία με την ΕΣΟ και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τη διοργάνωση), στη συνέχεια από το πρωτάθλημα της ΕΣΣΝΑ και μετά από το αντίστοιχο της ΕΣΣΘΧ, εναλλάξ και μέχρι την 8η θέση της βαθμολογίας. Καταληκτική ημερομηνία για την αναπλήρωση των κενών θέσεων ορίζεται στις 28/11/2011.

 

Οι Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές μαζί με τη δήλωση συμμετοχής υποχρεούνται να στείλουν μέχρι τις 21-11-2011 τα αποτελέσματα και τα φύλλα αγώνος του πρωταθλήματος, καθώς και τους τυχών κοινοτικούς σκακιστές που δήλωσαν ή χρησιμοποίησαν τα προκριμένα σωματεία της περιοχής τους. Η μη έγκαιρη αποστολή των αποτελεσμάτων καθιστά άκυρη τη δήλωση συμμετοχής.

 

9. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ALKYON» στο Βραχάτι Κορινθίας.

 

Τα σωματεία είναι υπεύθυνα για τη διαμονή – διατροφή καθώς και για τη μετακίνησή τους από και προς το Βραχάτι.

 

Η ΕΣΟ θα καλύψει τα οδοιπορικά των ομάδων με βάση τις πάγιες αποζημιώσεις ως εξής:

Οδική μετάβαση: € 0,07 το χιλιόμετρο ανά άτομο (6μελής αποστολή) με επιστροφή.

Θαλάσσια μετάβαση: Κόστος τετράκλινων εξωτερικών καμπίνων (6μελής αποστολή) με επιστροφή.

Τα ποσά που αναλογούν σε κάθε σωματείο είναι τα εξής:

 

α/α

ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ

1 ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

80 €

2 ΕΟΑΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ

80 €

3 ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΟΣ

80 €

4 1η ΟΜΑΔΑ ΕΣΣΘΧ

560 €

5 2η ΟΜΑΔΑ ΕΣΣΘΧ

560 €

6 ΟΦΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

700 €

7 ΣΑ ΧΑΝΙΩΝ

720 €

8 ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

450 €

9 ΣΟ ΠΑΤΡΩΝ

100 €

10 ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ

150 €

11 ΣΠΖ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

440 €

12 ΣΟ ΡΟΔΟΥ Ο ΙΠΠΟΤΗΣ

800 €

13 ΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

200 €

14 ΣΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

80 €

ΣΥΝΟΛΑ (€)

5.000 €

 

Η καταβολή των χρημάτων θα γίνει με απευθείας κατάθεση από την ΕΣΟ στον τραπεζικό λογαριασμό των σωματείων μετά την αποστολή των σχετικών γραμμάτιων είσπραξης.

 

Για την διαμονή των προαναφερόμενων ομάδων οι συν-διοργανωτές προσφέρουν τα παρακάτω ξενοδοχεία:

 

Ξενοδοχείο 3* (Onar Hotel) www.onarhotel.com

(το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση 2km από το χώρο των αγώνων (Alkyon hotel) και οι συν-διοργανωτές θα παρέχουν δωρεάν μεταφορά των ομάδων από και προς το χώρο των αγώνων κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος).

  • 38 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή
  • 36 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε τρίκλινο δωμάτιο.
  • Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων με κόστος φιλοξενίας 40 € την ημέρα με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ).
  • Τα δωμάτια θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας (έως 6 ομάδες).

 Ξενοδοχείο 5* (Alkyon Hotel) www.alkyonhotel.gr

  • 50 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο ή
  • 48 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε τρίκλινο δωμάτιο.
  • 45 € την ημέρα ανά άτομο, με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ) για διαμονή σε τετράκλινο δωμάτιο.
  • Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός μονόκλινων δωματίων με κόστος φιλοξενίας 65 € την ημέρα με πλήρη διατροφή (τρία γεύματα σε μπουφέ). Τα δωμάτια θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας.

Οι ομάδες υποχρεούνται μέχρι την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου  2011 να στείλουν εγγράφως, τις κρατήσεις των δωματίων που επιθυμούν, στους συν-διοργανωτές των αγώνων στο email: korinthiachess@gmail.com (τηλ.:2105764418 / fax 2105727319), υποχρεωτική τηλεφωνική επιβεβαίωση παραλαβής του fax.

Επίσης θα πρέπει να καταθέσουν το 50% του ποσού που αναλογεί σε κάθε κράτηση στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς, ανάλογα με το ξενοδοχείο διαμονής (για το Onar κατόπιν συνεννόησης) μέχρι την 28/11/2011, ώστε να θεωρηθεί έγκυρη η δήλωση συμμετοχής. Το υπόλοιπο ποσόν θα πρέπει να εξοφληθεί με την άφιξη στο Ξενοδοχείο διαμονής.

Για το Ξενοδοχείο Αλκυών 5*

Τράπεζα ALPHA BANK

Ονοματεπώνυμο: Ξενοδοχειακές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Βραχατίου Α.Ε.

Aριθμός Λογαριασμού: 551002002006410

ΙΒΑΝ:  GR4501405510551002002006410

Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ

Ονοματεπώνυμο: Ξενοδοχειακές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Βραχατίου Α.Ε.

Aριθμός Λογαριασμού: 333/47001209

ΙΒΑΝ:  GR6301103330000033347001209

Για το Ξενοδοχείο ONAR 3*

Τράπεζα ALPHA BANK

Ονοματεπώνυμο: ΗΛΕΥΣ ΑΕ

Aριθμός Λογαριασμού: 550002002017640

ΙΒΑΝ:  GR 74 0140 5500 5500 0200 2017 640

Τράπεζα ΕΘΝΙΚΗ

Ονοματεπώνυμο: ΗΛΕΥΣ ΑΕ

Aριθμός Λογαριασμού: 379/47036697

ΙΒΑΝ:  GR 54 0110 3790 0000 37947036697

Οι ομάδες με σειρά προτεραιότητας (ημ. προκαταβολής) θα επιλέγουν το ξενοδοχείο διαμονής τους.

H έκδοση ομαδικού ή ατομικού τιμολογίου θα πρέπει να διευκρινισθεί εκ των προτέρων αποστέλλοντας τα απαραίτητα στοιχεία με την φόρμα κράτησης δωματίων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την αποστολή της φόρμας κράτησης δωματίων – δήλωσης συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Έφη Σαλταμάρα τηλ. 6944914867, 2105764418 (10:00 έως 14:00 και με τον κο Αντώνη Μπέλλο 6977079007

 

Διευκρινίζεται ότι η παραμονή στα προαναφερόμενα ξενοδοχεία δεν είναι υποχρεωτική.

 

 

10. ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Η τελική φάση θα γίνει στο χρονικό διάστημα από 15 έως 18 Δεκεμβρίου 2011 σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Πέμπτη            15  Δεκεμβρίου    2011

Άφιξη των ομάδων

Πέμπτη            15  Δεκεμβρίου    2011

Τεχνική Συνάντηση

20:00

Παρασκευή     16  Δεκεμβρίου    2011

1ος Γύρος

09:30

Παρασκευή     16  Δεκεμβρίου    2011

2ος Γύρος

17:30

Σαββάτο         17  Δεκεμβρίου    2011

3ος Γύρος

09:30

Σαββάτο         17  Δεκεμβρίου    2011

4ος Γύρος

17:30

Κυριακή          18  Δεκεμβρίου    2011

5ος Γύρος

10:00

Κυριακή          18  Δεκεμβρίου    2011

Τελετή Λήξης – Αναχώρηση

15:30

 

11. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια μέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων που ορίζουν οι Ενώσεις Τ.Επιτροπές για τα περιφερειακά πρωταθλήματα ή το ΔΣ της ΕΣΟ για την τελική φάση. Η σύνθεση της επιτροπής για την τελική φάση θα ανακοινωθεί στη συμπληρωματική προκήρυξη.

Το παράβολο ορίζεται στα 90 € και μπορεί να κατατεθεί στο διευθυντή ή στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων.

 

12. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Ο Διευθυντής Αγώνων υπεύθυνος για οργανωτικά θέματα θα είναι ο πρόεδρος της ΠΣ Περιστερίου κ. Α. Μπέλλος

Οι Διαιτητές θα ορισθούν από την ΚΕΔ.

 

13. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

 

Ισχύει το άρθρό 3 «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ» της γενικής προκήρυξης των ομαδικών πρωταθλημάτων για το 2011  (Αριθ. Πρωτ. 88690/25-01-2011).

 

14. ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

 

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΗΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΙΛΑΛΗΣ