ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η  Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς», έχοντας προφανώς ως αυτοσκοπό την αντιπαράθεση και μόνο με την Ομοσπονδία, αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του ΔΣ της ΕΣΟ να μη γίνει δεκτή η συμμετοχή του τιμωρημένου από την Ομοσπονδία της χώρας του GM Suat Atalik στο τουρνουά «Νεγροπόντε 2012» που διοργανώνει.

Κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με την ΕΣΟ προσπάθησε να προκαλέσει την παρέμβαση της ΓΓΑ κοινοποιώντας στο αρμόδιο τμήμα σειρά επιστολών  που έστειλε προς την Ομοσπονδία. Η ΓΓΑ ζήτησε τηλεφωνικά εξηγήσεις από την ΕΣΟ και ενημέρωσε  προφορικά ότι α) το εν λόγω σωματείο που διοργανώνει το τουρνουά «Νεγροπόντε 2012» δεν έχει ειδική αθλητική αναγνώριση και ούτε υπέβαλε ποτέ σχετικό αίτημα και β) το συγκεκριμένο τουρνουά δεν έχει την έγκριση διεξαγωγής του από τη ΓΓΑ.

Αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα που προσπαθεί να δημιουργήσει η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις που γίνονται το καλοκαίρι στην Ελλάδα, η Ομοσπονδία ενημερώνει ότι έστειλε επιστολή στη ΓΓΑ για τα τουρνουά που θα γίνουν από εδώ και έπειτα, επειδή πιθανόν και άλλοι διοργανωτές να μην έχουν ζητήσει έγκριση από τη ΓΓΑ.

Ας σημειωθεί ότι η ΓΓΑ ζητάει να τηρείται η διαδικασία για την έγκριση μετάκλησης των αλλοδαπών σκακιστών 20 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων.  Για το λόγο αυτό οι διοργανωτές των δ.τ. είναι σκόπιμο να μεριμνήσουν για την αποστολή στη ΓΓΑ της λίστας των αλλοδαπών σκακιστών που θα πάρουν μέρος στους αγώνες, με κοινοποίηση στην ΕΣΟ.

Ελπίζουμε, πως η εξήγηση για τη συμπεριφορά του εν λόγω σωματείου είναι πράγματι η επιθυμία του να συμμετέχει ο GM S.Atalik στο τουρνουά «Νεγροπόντε 2012» και δεν έχει σχέση με την έντονη φημολογία που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες περί αδυναμίας εξεύρεσης πόρων για την πραγματοποίηση του τουρνουά.